Köp inte nytt kakel! Måla om det gamla istället

Det är inte alla som vet att man kan måla om sitt gamla kakel och ge det en fräsch ny look. Det är enkelt och det går fort att göra. Man behöver inte vara professionell målare för att få ett bra resultat men man behöver vara noggrann när man gör jobbet.

Att måla om sitt gamla kakel är mycket billigare än att sätta nytt plus att det är mycket enklare. Dessutom blir resultat väldigt bra.

Hur gör man?

Förberedelser

Börja som vanligt med att tvätta rent ytan som skall målas. Sitter det gammalt fett eller smuts kommer inte färgen att sätta sig ordentligt. Detta är något alla målare vet men som många icke- målare gärna hoppar över för de tror inte att färgen kommer släppa ändå för vissa målare stockholm. Finns det sprickor eller andra jack och håligheter som behöver lagas gör du det med våtrumsspackel. Låt spacklet torka och slipa sedan med sandpapper.

Häftgrund

målare som gör kakel stockholmInnan det är dags att måla måste ytan vara helt torr när den är det kan man börja stryka ett lager med häftgrund som gör att färgen sedan kommer att sätta sig bättre för målare stockholm. Man kan använda sig av roller, skumgummiroller eller pensel för att måla kakel men i regel brukar skumgummiroller ge bäst resultat.

Pensla fogarna

Man kan gå ett lager med pensel bara över fogarna för att se till att färgen hittar in även där. Fogarna brukar i regel vara något insänkta i relation till kakelplattorna med målare stockholm som inte vet vad dom gör riktigt. När du gör det är det viktigt att du rollar ut penseldragen med en gång så att inte färgen sätter sig.

Lackfärg är vanligast

När du grundat färdigt kan du använda dig av egentligen vilken färg som helst men man brukar använda lackfärg när man målar kakel, rådslå med din målare i stockholm eller färgaffär om du vill använda någon annan sorts färg.

När du målat färdigt och är nöjd med resultat är jobbet gjort, du kan ta bort maskeringstejp och annat du haft för att skydda ytorna runt kaklet. Under första veckan är det viktigt att du är försiktig med kaklet eftersom det tar ett tag innan färgen sätter sig ordentligt.

Copyright Detta är vår städfirma blog – Hemstädning osv 2020
Tech Nerd theme designed by FixedWidget