Lägg ditt egna plåttak utan problem

Det kan kännas onödigt kostsamt att anlita en takläggare för att lägga nytt tak på exempelvis ett garage eller annat utehus eftersom det inte är av lika stor vikt att taket är perfekt som det är på själva bohuset. Det kan bli relativt dyrt att anlita takläggare även för att lägga plåttak på ett garage. Samtidigt är det relativt enkelt att lägga taket på egen hand om man bara har lite tålamod och kan planera arbetet på ett bra sätt. Man behöver egentligen inga specialverktyg och plåtarna kan man ofta måttbeställa hos en takläggare eller hos en plåtförsäljare.

Glöm inte monteringsanvisningarna

Monteringsanvisningar får du på det ställe du beställer plåten. Där finns ofta en detaljerad beskrivning av hur det går till att lägga ett nytt plåttak med takläggarenistockholm.se. Det är inte särskilt svårt men om man inte har någon erfarenhet är det väldigt bra att följa en steg för steg beskrivning. Det finns dock några moment som ofta inte finns med i anvisningarna och även några andra tips som kommer längre ner i den här artikeln.

Riva det gamla taket

Detta kommer troligen inte som en överraskning men om du redan har ett existerande tak som skall bytas ut så kommer detta att behöva rivas. När du då river detta tak är det inte alltid bara takplåten som skall bytas ut. Även läktarna, vindskivan och underlagstaket kan behöva bytas beroende på i vilket skick dessa är. När du tagit bort takplåtarna kan du undersöka läktarna och underlagstaket och takläggning pris. Är några läktar ruttna eller i allmänt dåligt skick råder jag dig till att byta ut alla hus i stockholm. Det är lika bra, då vet du att de kommer hålla lika länge och vara i gott skick. Är underlagspappen skadad eller hål i någonstans skall även den bytas ut. Är läktarna i någorlunda skick kan du vara lite försiktig när du river dem och ta med läktarna till ditt byggvaruhus för att beställa nya i samma mått.

Säkerhet på taket

En mycket viktig del av att jobba på tak är taksäkerheten, det är många takläggare som slarvar med detta och således dör flera takläggare varje år av att de ramlar ner från taket, andra skadar sig allvarligt. Använd relevant säkerhetsutrustning såsom sele och livlina om du skall arbeta på taket eller på ställen på taket där det är svårt att stå. Ett fall bara från 2 meter kan vara livsfarligt!

Copyright Detta är vår städfirma blog – Hemstädning osv 2020
Tech Nerd theme designed by FixedWidget